Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussaLaajuus (8 op)
Opintojakson tunnus: T550-8
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 8 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoitteet
Opiskelija tietää tuotannonohjausjärjestelmän merkityksen ruokapalvelutoiminnan ohjauksessa. Opiskelija osaa arvioida ruokapalvelun kokonaisuuksia organisaation liikeidean, asiakassegmenttien tarpeiden ja kannattavuuden näkökulmasta.
Opintojakson sisältö
- Aromi - tuotannonohjausjärjestelmänä; varasto- ja ostotoiminnot
- ruokapalvelun vaihtoehtoiset toimintamallit
- vaihtoehtolaskelmat
Opetusmenetelmät
- luennot
- laskentaharjoitukset excelillä
- yritysvierailut
Arviointimenetelmät
- tehtävät
- harjoitustyö
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-
Kirjallisuus
- Alhola K. & Lauslahti S. 2002. Laskentatoimi ja kannattavuuden hallinta. WSOY.
-Neilimo K & Uusi-rauva E. 2005. Johdon laskentatoimi. 6.-7. uudistettu painos. Oy Edita Ab.
- Taskinen T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkeakoulu. A: Tutkimuksia ja raportteja. 22.
- Muu opintojakson alussa sovittu aineisto
Opintojaksosta vastaava opettaja
Tuija Ylä-Viteli ja Mikael Lindell
Opetusvuosi / periodi
3.vuosi
Opetuskieli
Suomi