Siirry suoraan sisältöön

Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussaLaajuus (8 op)

Opintojakson tunnus: T550-8

Opintojakson perustiedot


Laajuus
8 op

Sisältö

Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen

Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot

Opintojakson tavoitteet
Opiskelija tietää tuotannonohjausjärjestelmän merkityksen ruokapalvelutoiminnan ohjauksessa. Opiskelija osaa arvioida ruokapalvelun kokonaisuuksia organisaation liikeidean, asiakassegmenttien tarpeiden ja kannattavuuden näkökulmasta.

Opintojakson sisältö
- Aromi - tuotannonohjausjärjestelmänä; varasto- ja ostotoiminnot
- ruokapalvelun vaihtoehtoiset toimintamallit
- vaihtoehtolaskelmat

Opetusmenetelmät
- luennot
- laskentaharjoitukset excelillä
- yritysvierailut

Arviointimenetelmät
- tehtävät
- harjoitustyö

Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-

Kirjallisuus
- Alhola K. & Lauslahti S. 2002. Laskentatoimi ja kannattavuuden hallinta. WSOY.
-Neilimo K & Uusi-rauva E. 2005. Johdon laskentatoimi. 6.-7. uudistettu painos. Oy Edita Ab.
- Taskinen T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkeakoulu. A: Tutkimuksia ja raportteja. 22.
- Muu opintojakson alussa sovittu aineisto

Opintojaksosta vastaava opettaja
Tuija Ylä-Viteli ja Mikael Lindell

Opetusvuosi / periodi
3.vuosi

Opetuskieli
Suomi

Siirry alkuun