Siirry suoraan sisältöön

RavitsemushoitoLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: T650-5

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Sisältö

Opintojakson vastuuopettaja: Jaana Sahlsten

Tavoite:
Opiskelija syventää erityisruokavalioita koskevaa tietämystään ja tutustuu erityisruokavalioiden käytännön toteuttamiseen. Opiskelija tuntee eri asiakasryhmiä koskevat ravitsemussuositukset. Hän perehtyy ravinnonkäytön tutkimusmenetelmiin ja osaa arvioida ruokavalioiden ravitsemuksellista laatua.

Opintojakson sisältö:
- Erityisruokavalioiden taustat ja merkitys
- Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ja tuotetuntemus
- Erityisryhmien ravitsemussuositukset
- Ruokatottumusten kartoittaminen eri menetelmin
- Ruokavalion arviointi

Opetusmenetelmät / opiskelumenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet:
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely

Opetuskieli:
suomi

Kirjallisuus:
Sovitaan kurssin alussa

Siirry alkuun