RavitsemushoitoLaajuus (6 op)
Opintojakson tunnus: T650-5
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Sisältö
Opintojakson vastuuopettaja: Jaana Sahlsten
Tavoite:
Opiskelija syventää erityisruokavalioita koskevaa tietämystään ja tutustuu erityisruokavalioiden käytännön toteuttamiseen. Opiskelija tuntee eri asiakasryhmiä koskevat ravitsemussuositukset. Hän perehtyy ravinnonkäytön tutkimusmenetelmiin ja osaa arvioida ruokavalioiden ravitsemuksellista laatua.
Opintojakson sisältö:
- Erityisruokavalioiden taustat ja merkitys
- Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ja tuotetuntemus
- Erityisryhmien ravitsemussuositukset
- Ruokatottumusten kartoittaminen eri menetelmin
- Ruokavalion arviointi
Opetusmenetelmät / opiskelumenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet:
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
Opetuskieli:
suomi
Kirjallisuus:
Sovitaan kurssin alussa