Palvelun perusteetLaajuus (21 op)
Opintojakson tunnus: T060A-10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 21 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoite:
Opiskelija hallitsee puhtaanapidon perusmenetelmät, elintarviketietouden ja perusruoanvalmistusmenetelmät ja tietää näiden kemiallisen, fysikaalisen ja ravitsemuksellisen perustan. Hän osaa rajata tiedontarpeensa, tunnistaa ja osaa käyttää erilaisia, myös vieraskielisiä tiedonlähteitä sekä kykenee arvioimaan tiedon laatua kriittisesti.
Sisältö
Opintojakson sisältö:
- elintarviketuntemus
- ruoanvalmistusmenetelmät ja niihin liittyvät kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt
- ravintoaineet ja ravitsemussuositukset
- yleisimmät erityisruokavaliot
- ammattimatematiikka
- elintarvikehygienia
- turvallisuus
- mikrobiologia ja hygienia
- pintamateriaali- ja tekstiilikuitutuntemus
- ylläpito- ja perussiivousmenetelmät ja niihin liittyvät kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt