Siirry suoraan sisältöön

Luomu- ja lähiruokaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: V740-6

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Sisältö

Opintojakson tyyppi : Vapaasti valittava

Opintojakson taso :Vapaasti valittava

Opintojakson tavoite
Opiskelija tuntee luonnonmukaisen kasvin-, kotieläin- ja elintarviketuotannon perusteet. Hän osaa tarkastella luomu- ja lähiruokaketjua kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija tuntee luomuelintarvikkeita koskevat säädökset ja tunnistaa luomu- ja lähiruoan laatutekijöitä. Hänellä on yleiskuva maailman luomumarkkinoista ja tulevaisuuden kehityshaasteista


Opintojakson sisältö
- luomukasvin- ja -kotieläintuotanto
- luomuelintarviketuotanto ja lähiruoka
- luomumarkkinat lähellä ja kaukana
- luomu- ja lähiruoka ammattikeittiöissä
- luomu kuluttajan ja median silmin



Opetusmenetelmät
- luennot
- harjoitukset
- aistinvarainen arviointi
- tutustumiskäynnit


Arviointimenetelmät
- käytännön harjoitustehtävä
- referaatti tai posteri



Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-

Kirjallisuus
sovitaan kurssin alussa


Opettajan nimi
Taija Karhe

Opetusvuosi
1.-4.

Kevät- vai syyskaudella/ Periodit joissa opintojakso menee
Kevät tai syyslukukausi / 1.-4.periodi

Opetuskieli
suomi
Opintojakson osat
-

Siirry alkuun