Luomu- ja lähiruokaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: V740-6
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi : Vapaasti valittava
Opintojakson taso :Vapaasti valittava
Opintojakson tavoite
Opiskelija tuntee luonnonmukaisen kasvin-, kotieläin- ja elintarviketuotannon perusteet. Hän osaa tarkastella luomu- ja lähiruokaketjua kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija tuntee luomuelintarvikkeita koskevat säädökset ja tunnistaa luomu- ja lähiruoan laatutekijöitä. Hänellä on yleiskuva maailman luomumarkkinoista ja tulevaisuuden kehityshaasteista
Opintojakson sisältö
- luomukasvin- ja -kotieläintuotanto
- luomuelintarviketuotanto ja lähiruoka
- luomumarkkinat lähellä ja kaukana
- luomu- ja lähiruoka ammattikeittiöissä
- luomu kuluttajan ja median silmin
Opetusmenetelmät
- luennot
- harjoitukset
- aistinvarainen arviointi
- tutustumiskäynnit
Arviointimenetelmät
- käytännön harjoitustehtävä
- referaatti tai posteri
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-
Kirjallisuus
sovitaan kurssin alussa
Opettajan nimi
Taija Karhe
Opetusvuosi
1.-4.
Kevät- vai syyskaudella/ Periodit joissa opintojakso menee
Kevät tai syyslukukausi / 1.-4.periodi
Opetuskieli
suomi
Opintojakson osat
-