Siirry suoraan sisältöön

Hotelli- ja ravintola-alan ko, Palvelujen tuottamisen ja johtamisen ko: Palveluliiketoiminnan ajoitussuunnitelma

Opetussuunitelman tunnus: 13RESTO

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2013

Kuvaus

Koulutuksessa saadaan koulutuksen kautta laaja-alaiset valmiudet toimia hotelli- ja ravintola-alalla sekä ravitsemis- ja toimitilapalveluissa. Koulutuksesta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet hotelli- ja ravintolapalvelujen sekä ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.
Koulutuksen arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostaa kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.
Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja puhtauspalveluja vieraanvaraisesti ja tuloksellisesti sekä tarkastella toimialan kehittämistarpeita.
Toisen vuoden jälkeen opiskelija osaa ottaa vastuuta työyhteisön menestymiseen vaikuttavista inhimillisistä, taloudellisista ja toiminnallisista tekijöistä. Hän osaa kehittää kansainvälisen ruokakulttuurin sekä ruoka- ja /tai puhtauspalvelujen
työkäytänteitä käyttäjälähtöisesti.
Kolmannen ja neljännen vuoden jälkeen opiskelija osaa johtaa ja kehittää kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja /tai puhtauspalveluja moni ammatillisuutta ja uutta teknologiaa hyödyntäen.
Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen
- sosiaalisia taitoja
- tiedollista osaamista
- käytännön työtaitoja
- arviointiosaamista.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö on läsnä projektien kautta kaikissa opintojaksoissa ja työelämäyhteistyötä tehdään mm. Tulevaisuudentilan kumppaneiden ja monimuoto-opiskelijoiden työyhteisöjen kanssa. Tulevaisuudentilan kumppanuussopimuksiin pyritään saamaan TAMKista useampien alojen edustus.

Lisätiedot

Avoimen amk:n opiskelijat voivat osallistua, mihin tahansa opintojaksoon, jos ryhmässä on tilaa ja edeltävät opinnot antavat siihen mahdollisuuden.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016
8T00BB16 Ala tutuksi ! 10 10 10 10
8T00BB17 Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi 10 10 10 10
8T00BB18 Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla 10 10 10 10
8T00BB19 Vieraanvaraisesti asiakkaalle 10 10 10 10
8T00BB20 Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa 10 10 10 10
8T00BB21 Esimiehen työkalupakki 10 10 10 10
8T00BB22 Koneet ja laitteet 10 10 10 10
8T00BB23 Minä esimiehenä 10 10 10 10
8T00BB24 Ideasta yritykseksi 10 10 10 10
8T00BB25 Tuotteistan palveluni 10 10 10 10
8T00BB26 Uudet viisasten kivet a) 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
8T00CR97 Uudet viisasten kivet b) 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
8T00BB27 Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä 10 10 10 10
13RESTO-1000
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
8T00CA77 Projektiopinnot 15
VENGLANTI-8 Englanti, lähtötaso 0
VRUOTSI-8 Ruotsi, lähtötaso 0
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V672-11 Gastromatkailu 5
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5
8T00CP92 Gastroturistina maailmalla 8
8T00CP93 Functional facility design 5
T650B-5 Nutritional Care 6
8T00CP61 Kulttuurit ja tavat 5
8T00BB29 Harjoittelu 1 a 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
8T00CN97 Harjoittelu 1 b 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
8T00BB30 Harjoittelu 2 a 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
8T00CS55 Harjoittelu 2 b 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
13RESTO-1001
Kieliopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
8T00BV76 Professional English for the service industry 5 5 5 2.5 2.5
8T00BV77 Yrkessvenska för servicebranschen 5 5 5 2.5 2.5
8T00BZ83 Viestimällä tuloksiin 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
8T00BB31 Opinnäytetyö 15 7.5 7.5 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
Yhteensä 210 65 45 77.5 7.5 30 35 25 20 40 37.5 7.5 15.1 15.1 17.6 17.6 12.5 12.5 10 10 20.1 20.1 13.85 23.85 3.75 3.75

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 2 a
Opinnäytetyö
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Esimiehen työkalupakki
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 2 a
Opinnäytetyö
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Ala tutuksi !
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Uudet viisasten kivet a)
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Opinnäytetyö
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Ala tutuksi !
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Minä esimiehenä
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Uudet viisasten kivet b)
Projektiopinnot
Englanti, lähtötaso
Ruotsi, lähtötaso
Kahvilatuotteet kauniisti
Finnish Cuisine and Customs
Gastromatkailu
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Gastroturistina maailmalla
Functional facility design
Nutritional Care
Kulttuurit ja tavat
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 b
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet

Restonomin kvalifikaatiot

Jokaisen restonomin pitää osata nämä asiat valmistuttuaan.

Liiketoimintaosaaminen

Osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
Ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
Osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
Osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
Osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Palvelujohtamisosaaminen

Tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
Osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Palvelujärjestelmäosaaminen

Osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
Osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
Osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
Tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Palvelukulttuuriosaaminen

Ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
Osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
Osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
Tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Palveluympäristöosaaminen

Osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle ympäristölle ja yhteiskunnalle
Osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
Ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
Tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Vieraanvaraisesti asiakkaalle
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esimiehen työkalupakki
Koneet ja laitteet
Minä esimiehenä
Ideasta yritykseksi
Tuotteistan palveluni
Uudet viisasten kivet a)
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Professional English for the service industry
Yrkessvenska för servicebranschen
Viestimällä tuloksiin
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Uudet viisasten kivet b)
Projektiopinnot
Englanti, lähtötaso
Ruotsi, lähtötaso
Kahvilatuotteet kauniisti
Finnish Cuisine and Customs
Gastromatkailu
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Gastroturistina maailmalla
Functional facility design
Nutritional Care
Kulttuurit ja tavat
Harjoittelu 2 b
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
8T00BB16 Ala tutuksi ! 10
8T00BB17 Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi 10
8T00BB18 Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla 10
8T00BB19 Vieraanvaraisesti asiakkaalle 10
8T00BB20 Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa 10
8T00BB21 Esimiehen työkalupakki 10
8T00BB22 Koneet ja laitteet 10
8T00BB23 Minä esimiehenä 10
8T00BB24 Ideasta yritykseksi 10
8T00BB25 Tuotteistan palveluni 10
8T00BB26 Uudet viisasten kivet a) 15
8T00CR97 Uudet viisasten kivet b) 10
8T00BB27 Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä 10
13RESTO-1000
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
8T00CA77 Projektiopinnot 15
VENGLANTI-8 Englanti, lähtötaso 0
VRUOTSI-8 Ruotsi, lähtötaso 0
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V672-11 Gastromatkailu 5
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5
8T00CP92 Gastroturistina maailmalla 8
8T00CP93 Functional facility design 5
T650B-5 Nutritional Care 6
8T00CP61 Kulttuurit ja tavat 5
8T00BB29 Harjoittelu 1 a 5
8T00CN97 Harjoittelu 1 b 10
8T00BB30 Harjoittelu 2 a 10
8T00CS55 Harjoittelu 2 b 5
13RESTO-1001
Kieliopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
8T00BV76 Professional English for the service industry 5
8T00BV77 Yrkessvenska för servicebranschen 5
8T00BZ83 Viestimällä tuloksiin 5
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
8T00BB31 Opinnäytetyö 15
Siirry alkuun