Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00BX01-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2024 - 31.12.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.03.2025 - 30.04.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-9A00BX01
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Sisältö (Opintojakso)
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Verkkoalustalla suoritettavat tai sinne palautettavat tehtävät
Arviointiasteikko
1-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja
Oppimateriaalit
Esim: Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos) muu osoitettava materiaali
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit
Kansainvälisyys
Sis. KV oppimateriaalia