Finnish Cuisine and Customs (5op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3019
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 07.11.2025 - 02.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 09.01.2026 - 28.02.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 10 - 20
- Opettajat
- Arja Luiro
- Vastuuhenkilö
- Arja Luiro
- Ryhmät
-
26RESTOPalveluliiketoiminta, päivätoteutus, syksy 2026
-
24RESTOPalveluliiketoiminta 2024, päivätoteutus
-
25RESTOPalveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
- Opintojakso
- V387-5
Sisältö (Opintojakso)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.
Aika ja paikka
TAMK Resto Lab, tammi-helmikuu 2026 perjantaisin klo 9-15
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)
Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset
Tiimityöt
Tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson aloituksessa. Suositeltava kirjallisuus Moodlessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 42 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 93 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetus perjantaisin klo 9-15 Resto Labissa.
Perjantai 9.1.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai16.1.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai 23.1.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai 30.1.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai 6.2.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai 13.2.2026 klo 9.00-15.00
Perjantai 20.2.2026 klo 9.00-15.00
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Kansainvälisyys
Kansainväliset osallistujat vs. suomalaiset osallistujat. Kotikansainvälistyminen.
Lisätietoja opiskelijoille
Huom! Opintojaksolle otetaan 12 restonomiopiskelijaa ja 13 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 9.1.2026 klo 9.00 Resto Labissa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.