Infection Control in Nursing (2cr)
Code: 7K00CT69-3009
General information
- Enrolment period
- 28.11.2016 - 12.01.2017
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2017 - 05.03.2017
- Implementation has ended.
- Credits
- 2 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Nursing
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing and Health Care, Nursing
- Teachers
- Riitta Nikkola
- Jaana Renko
- Course
- 7K00CT69
Objectives (course unit)
The student
- knows the most common microbes and communicable diseases;
- is able to work according to aseptic principles.
Content (course unit)
-aseptic practice
-essential microbes
Prerequisites (course unit)
none
Exam schedules
Koe tenttiterrariossa 13.2.2017-18.2.2017 varaa aika tästä linkistä
https://exam.tamk.fi/#/enroll/7K00CT69-3009/exam/4905
ja tee tentti varaamallasi ajalla
I uusintakoe 13.3.-17.3.2017 varaa tenttiaikasi tästä linkistä
https://exam.tamk.fi/#/enroll/7K00CT69-3009/exam/4908
ja tee tentti varaamallasi ajalla
II uusintakoe10.4.-13.4.2017 varaa tenttiaikasi tästä linkistä
https://exam.tamk.fi/#/enroll/7K00CT69-3009/exam/4907
ja tee tentti varaamallasi ajalla
Assessment methods and criteria
Aseptiikan ja mikrobiologian yhteinen koe, 70 % oikein alimpaan hyväksyttyyn suoritukseen
Teaching methods
Luennot
Keskusteluluennot
Verkko-opiskelu
Learning materials
Aseptiikan koemateriaali
Luennot ja opettajan osoittama muu materiaali
Aseptiikan koekirjallisuus:
Terveysportti-> oppiportti-> oppikirjat:
Infektiosairaudet: Infektiosairauksien epidemiologia ja tartunnan torjunta (tartunnantorjunta, infektioiden merkitys Suomessa, puhdistaminen, desinfektio ja sterilointi, eristäminen ja varotoimet), Infektiosairauksien kliiniset oireyhtymät ja erityiskysymykset ->Mikä on infektiotauti? -> Johdanto
Potilasturvallisuuden perusteet; ->Vaaratapahtumat terveydenhuollossa, ->Infektioriskit terveydenhuollossa
Duodecim oppiportti:
verkkokurssi Infektioiden torjunta
http://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Sairaalahygieniaohjeisto PSHP:n hygieniaohjeet
THL:n Ohje moniresistenttien mikrobien tartunnan torjunnasta, kappaleet 1,2,3,4,7,10.1, 11 http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-260-7
Mikrobiologian koemateriaali:
luennot + Hellsten, S. (toim) 2005. Kliininen mikrobiologia terveydenhuollossa. Suomen Kuntaliitto. Luvut 1-9.
muu opettajan osoittama materiaali
Student workload
Lähiopetusta 16 tuntia ja koe
Itsenäistä opiskelua 38 tuntia
Completion alternatives
Ei ole
Further information
Sisältö:
-keskeiset mikrobit ja niiden tartuntatiet ja –tavat
-aseptiikan peruskäsitteet
-aseptinen työskentely:
-henkilöhygienia
-käsihygienia
-suojaimet
-tavanomaiset varotoimet
-eristystoimet
-hoitoon liittyvät infektiot ja niiden ennaltaehkäisy
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Hylätty: Opiskelija ei tiedä keskeisiä infektioiden ehkäisyn perusteita. Opiskelija ei tunnista terveyden kannalta keskeisiä mikrobiryhmiä eikä niiden leviämisen perusteita. Opiskelijan tiedot aseptisen työskentelyn periaatteista ovat puutteelliset
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tietää keskeiset infektioiden ehkäisyn perusteet. Opiskelija tunnistaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja tietää niiden leviämisen perusteet. Opiskelija osaa työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelijalla on jäsentynyt kuva infektioiden ehkäisyn perusteista. Opiskelija osaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja ymmärtää niiden leviämisen merkityksen terveyden ylläpitämisessä ja sairastumisessa. Opiskelija osaa soveltaa aseptisen työskentelyn periaatteita erilaisissa toimintaympäristöissä sekä perustella toimintaansa.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ymmärtää infektioiden ehkäisyn perusteet laaja-alaisesti terveydenhuollon kontekstissa. Opiskelija osaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja ymmärtää niiden lisääntymisen ja leviämisen merkityksen terveyden ylläpitämisessä ja sairastumisessa. Opiskelija osaa soveltaa aseptisen työskentelyn periaatteita erilaisissa toimintaympäristöissä sekä perustella ja arvioida toimintaansa näyttöön perustuvalla hoitotyöllä.