Palvelujen tuottamisen ja johtamisen ko, monimuotokoulutus: Palveluliiketoiminnan ajoitussuunnitelma
Opetussuunitelman tunnus: 13MRESTO
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2013
Kuvaus
Koulutuksessa saadaan laaja-alaiset valmiudet toimia hotelli- ja ravintola-alalla sekä ravitsemis- ja toimitilapalveluissa.Koulutuksesta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet hotelli- ja ravintolapalvelujen sekä ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.
Koulutuksen arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostaa kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.
Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja puhtauspalveluja vieraanvaraisesti ja tuloksellisesti sekä tarkastella toimialan kehittämistarpeita.
Toisen vuoden jälkeen opiskelija osaa ottaa vastuuta työyhteisön menestymiseen vaikuttavista inhimillisistä, taloudellisista ja toiminnallisista tekijöistä. Hän osaa kehittää kansainvälisen ruokakulttuurin sekä ruoka- ja /tai puhtauspalvelujen
työkäytänteitä käyttäjälähtöisesti.
Kolmannen ja neljännen vuoden jälkeen opiskelija osaa johtaa ja kehittää kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja /tai puhtauspalveluja moni ammatillisuutta ja uutta teknologiaa hyödyntäen.
Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen
- sosiaalisia taitoja
- tiedollista osaamista
- käytännön työtaitoja
- arviointiosaamista.
Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö on läsnä projektien kautta kaikissa opintojaksoissa ja työelämäyhteistyötä tehdään mm. Tulevaisuudentilan kumppaneiden ja monimuoto-opiskelijoiden työyhteisöjen kanssa. Tulevaisuudentilan kumppanuussopimuksiin pyritään saamaan TAMKista useampien alojen edustus.
Lisätiedot
Avoimen amk:n opiskelijat voivat osallistua, mihin tahansa opintojaksoon, jos ryhmässä on tilaa ja edeltävät opinnot antavat siihen mahdollisuuden.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2013-2014 | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | Syksy 2013 | Kevät 2014 | Syksy 2014 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | 1. / 2013 | 2. / 2013 | 3. / 2014 | 4. / 2014 | 1. / 2014 | 2. / 2014 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
8T00BB16 | Ala tutuksi ! | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB17 | Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB18 | Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB19 | Vieraanvaraisesti asiakkaalle | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB20 | Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB21 | Esimiehen työkalupakki | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB22 | Koneet ja laitteet | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB23 | Minä esimiehenä | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB24 | Ideasta yritykseksi | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB25 | Tuotteistan palveluni | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
8T00BB26 | Uudet viisasten kivet a) | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | ||||||||||||||||||
8T00CR97 | Uudet viisasten kivet b) | 10 | 10 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||
8T00BB27 | Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||
13MRESTO-1000 |
Vapaasti valittavat
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
8T00CA77 | Projektiopinnot | 15 | |||||||||||||||||||||||||
VENGLANTI-8 | Englanti, lähtötaso | 0 | |||||||||||||||||||||||||
VRUOTSI-8 | Ruotsi, lähtötaso | 0 | |||||||||||||||||||||||||
8T00CP61 | Kulttuurit ja tavat | 5 | |||||||||||||||||||||||||
8T00BB29 | Harjoittelu 1 a | 5 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | ||||||||||||||||||
8T00CN97 | Harjoittelu 1 b | 10 | |||||||||||||||||||||||||
8T00BB30 | Harjoittelu 2 a | 10 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | ||||||||||||||||||
13MRESTO-1001 |
Kieliopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
8T00BV76 | Professional English for the service industry | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
8T00BV77 | Yrkessvenska för servicebranschen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
8T00BZ83 | Viestimällä tuloksiin | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||
Y010-KIRJ-8 | Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet | 0 | |||||||||||||||||||||||||
Y010-SUUL-8 | Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet | 0 | |||||||||||||||||||||||||
8T00BB31 | Opinnäytetyö | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | |||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 65 | 45 | 77.5 | 7.5 | 30 | 35 | 25 | 20 | 40 | 37.5 | 7.5 | 15.1 | 15.1 | 17.6 | 17.6 | 12.5 | 12.5 | 10 | 10 | 20.1 | 20.1 | 13.85 | 23.85 | 3.75 | 3.75 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
TAMKin yhteiset osaamiset
Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?
Eettinen osaaminen
Opiskelija |
Ala tutuksi ! |
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi |
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla |
Vieraanvaraisesti asiakkaalle |
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa |
Esimiehen työkalupakki |
Koneet ja laitteet |
Minä esimiehenä |
Ideasta yritykseksi |
Tuotteistan palveluni |
Uudet viisasten kivet a) |
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä |
Harjoittelu 1 a |
Harjoittelu 2 a |
Opinnäytetyö |
Innovaatio-osaaminen
Opiskelija |
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi |
Vieraanvaraisesti asiakkaalle |
Esimiehen työkalupakki |
Minä esimiehenä |
Ideasta yritykseksi |
Tuotteistan palveluni |
Uudet viisasten kivet a) |
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä |
Harjoittelu 2 a |
Opinnäytetyö |
Kansainvälisyysosaaminen
Opiskelija |
Ala tutuksi ! |
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla |
Esimiehen työkalupakki |
Koneet ja laitteet |
Minä esimiehenä |
Ideasta yritykseksi |
Uudet viisasten kivet a) |
Harjoittelu 2 a |
Professional English for the service industry |
Yrkessvenska för servicebranschen |
Opinnäytetyö |
Oppimisen taidot
Opiskelija |
Ala tutuksi ! |
Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi |
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla |
Vieraanvaraisesti asiakkaalle |
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa |
Esimiehen työkalupakki |
Koneet ja laitteet |
Minä esimiehenä |
Ideasta yritykseksi |
Tuotteistan palveluni |
Uudet viisasten kivet a) |
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä |
Professional English for the service industry |
Yrkessvenska för servicebranschen |
Viestimällä tuloksiin |
Opinnäytetyö |
Työyhteisöosaaminen
Opiskelija |
Ala tutuksi ! |
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla |
Vieraanvaraisesti asiakkaalle |
Sähköiset järjestelmät toiminnan johtamisessa |
Esimiehen työkalupakki |
Minä esimiehenä |
Tuotteistan palveluni |
Uudet viisasten kivet a) |
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä |
Harjoittelu 1 a |
Harjoittelu 2 a |
Professional English for the service industry |
Yrkessvenska för servicebranschen |
Viestimällä tuloksiin |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Uudet viisasten kivet b) |
Projektiopinnot |
Englanti, lähtötaso |
Ruotsi, lähtötaso |
Kulttuurit ja tavat |
Harjoittelu 1 b |
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet |
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet |
Restonomin kvalifikaatiot
Jokaisen restonomin pitää osata nämä asiat valmistuttuaan.
Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)
Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.