Skip to main content

Service ManagementLaajuus (10 cr)

Course unit code: P214-5

General information


Credits
10 cr

Objectives

Objective of course
Students can plan and implement various customer occasions cost-effectively. They understand the superior role and work as a process.

Content

Type of course
Compulsory


Course contents
-organisation
-orientation and briefing
-guidance and motivation
-communication, internal communication
-interaction
-feedback
-calculation of sales margins
-pricing
-budget
-monitoring
-interior decoration and colours
-program services
-etiquette
-international cultures
-meeting and congress services

Teaching methods
-lectures
-case planning, implementation, monitoring and evaluation

Assessment methods
-lectures 2 credits
-practical case 5 credits
-exam (banqueting, calculation, personnel) 3 credits

Prerequisites
second-year studies

Required/Recommended reading
No recommended reading

Name of lecturer
Ms Riitta Brännare
Ms Arja Luiro

Year of study
Second year

Semester
Periods 3-4

Language of instruction
Finnish

Further information

Kurssi jakautuu seuraavasti:

Osa 1:
-aiheeseen liittyvät luennot (velvoitetaan osallistumaan)
-tentti: Jokaisesta alla olevasta kirjasta on yksi tehtävä, johon tentissä vastataan + laskennan tehtävä
-Opettajat: Arja Luiro, Riitta Brännare, Pirkko Timonen
-arvosanasta 40 %
-tentin arviointi: jokaisesta tehtävästä pitää saada hyväksytysti suoritettua (½- 5 pistettä)
- Rästitenttiin kaikki kirjat uudelleen

Osa 2:
-Case 1 (erilliset ohjeet)
Tilaisuuksien suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opettajat: Arja Luiro ja Riitta Brännare
-arvosanasta 35 %

Osa 3:
-Case 2 (erilliset ohjeet)
Hotelli-ravintolan viikonlopun tilanteen suunnittelu ja raportointi (laskentaa ja päätöksentekoa)
+vertaileva opponointi
Opettajat: Riitta Brännare
-arvosanasta 25 %

Go back to top of page