Service Management (10cr)
Course unit code: P214-5
General information
- Credits
 - 10 cr
 
Objectives
Objective of course 
Students can plan and implement various customer occasions cost-effectively. They understand the superior role and work as a process.
                    
Content
Type of course 
Compulsory 
 
Course contents 
-organisation 
-orientation and briefing 
-guidance and motivation 
-communication, internal communication 
-interaction 
-feedback 
-calculation of sales margins 
-pricing 
-budget 
-monitoring 
-interior decoration and colours 
-program services  
-etiquette 
-international cultures 
-meeting and congress services 
 
Teaching methods 
-lectures 
-case planning, implementation, monitoring and evaluation 
 
Assessment methods 
-lectures 2 credits 
-practical case 5 credits 
-exam (banqueting, calculation, personnel) 3 credits 
 
Prerequisites 
second-year studies 
 
Required/Recommended reading 
No recommended reading 
 
Name of lecturer 
Ms Riitta Brännare 
Ms Arja Luiro
 
Year of study 
Second year 
 
Semester 
Periods 3-4 
 
Language of instruction 
Finnish
                    
Further information
Kurssi jakautuu seuraavasti:
Osa 1:
-aiheeseen liittyvät luennot (velvoitetaan osallistumaan)
-tentti: Jokaisesta alla olevasta kirjasta on yksi tehtävä, johon tentissä vastataan + laskennan tehtävä
-Opettajat: Arja Luiro, Riitta Brännare, Pirkko Timonen
-arvosanasta 40 %
-tentin arviointi: jokaisesta tehtävästä pitää saada hyväksytysti suoritettua (½- 5 pistettä)
- Rästitenttiin kaikki kirjat uudelleen
Osa 2:
-Case 1 (erilliset ohjeet)
Tilaisuuksien suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opettajat: Arja Luiro ja Riitta Brännare
-arvosanasta 35 %
Osa 3:
-Case 2 (erilliset ohjeet)
Hotelli-ravintolan viikonlopun tilanteen suunnittelu ja raportointi (laskentaa ja päätöksentekoa)
+vertaileva opponointi
Opettajat: Riitta Brännare
-arvosanasta 25 %