Siirry suoraan sisältöön

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma: P10HOTRA-865

Opetussuunitelman tunnus: P10HOTRA

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
4 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2010

Kuvaus

Koulutusohjelman nimi.: Hotelli – ja ravintola-ala
Tutkintonimike: Restonomi
Laajuus ja kesto: 210 op, 3½v
Toteutusmuoto: kokopäivä
Toimipiste, osoite: Åkerlundinkatu, Åkerlundinkatu 8 33100 Tampere
Koulutusjohtaja: Ari – Pekka Anttila
Koulutuspäällikkö: Ilkka Säteri

Hakukelpoisuus: Yleisen hakukelpoisuuden koulutusohjelmiin antavat:
•lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinnon järjestämisestä annetussa laissa (672/2005) tarkoitettu tutkinto
•International Baccalaureate-, Reifeprüfung- tai European Baccalaureate -tutkinto
•opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto (mm. insinööri)
•ammatillisessa peruskoulutuksessa suoritettu, laajuudeltaan vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto, ammatillisesta koulutuksesta annettu laki (630/98)
•vähintään kolmivuotiset yhdistelmäopinnot, nuorisoasteen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen kokeilusta annettu laki (391/91)
•ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/98) tarkoitettu laajuudeltaan vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai ammatti- tai erikoisammattitutkinto
•ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin.

Koulutusohjelman tuottama osaaminen
Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman tutkinnon suorittaneella restonomilla on ammatillisia valmiuksia alan työnjohdon ja liikkeenjohdon tehtäviin, markkinointi- ja myyntitehtäviin sekä käytännön työtehtäviin. Hänellä on selkeä käsitys työelämästä, sen tavoitteista ja hän osaa hyödyntää alan kehitystä ammatillisessa työssään sekä seurata viimeisimpiä uudistuksia.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Koulutusohjelmasta valmistunut restonomi sijoittuu ammattialansa asiantuntija-, kehittämis- ja esimiestehtäviin. Hänellä on valmiuksia toimia PK -yrittäjänä hotelli- ja ravintola-alalla. Yhtenä tavoitteena on kouluttaa arvostettuja alan asiantuntijoita sekä kotimaahan että ulkomaille.

Koulutuksen arvoperusta ja ydinsisältö
Hotelli- ja ravintola-alan arvoperustana on taloudellinen ja tuloksellinen toiminta, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys

Koulutuksessa keskeisiä opiskeltavia aiheita ovat
- kansainvälisyys
- johtaminen ja yrittäjyys
- projektit ja elinkeinoyhteistyö
- lähtökohtana on yritystoiminnallinen näkökulma

Opetuksen toteuttaminen
Opetus toteutetaan päiväopetuksena.
Opetus sisältää yhteisiä projekteja työelämän kanssa ja opetuksessa käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä. Hallitsevana oppimiskäsityksenä on konstruktivismi.

Koulutusohjelman tuottama osaaminen eri opintovuosina

Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa havainnoida yritystoimintaan vaikuttavia ja sitä sääteleviä tekijöitä. Hän ajattelee palvelulähtöisesti ja ymmärtää kannattavuuden toiminnan perusedellytyksenä.

Toisen vuoden opintojen aikana opiskelija tuntee palvelukokonaisuuden ja osaa toimia erilaisissa palvelutilanteissa. Hän osaa tehdä kannattavuutta vahvistavia valintoja ja ylläpitää tavoiteltua laatutasoa.

Kolmantena opintovuotena opiskelija osaa toimia hotelli- ja ravintola-alalla lähiesimiehenä. Hänellä on hyvät leadership -taidot ja hän osaa tehdä strategiasia valintoja. Opiskelijalla on valmiudet kehittyä esimiestyössä sekä ryhtyä itse yrittäjäksi.

Neljäntenä vuonna opiskelija syventää osaamistaan vallitsemallaan alueella sekä vahvistaa työelämäyhteyksiään rekrytoituakseen elinkeinoon.

Perusopintoja tukevassa harjoittelussa opiskelija voi toimia työntekijätason tehtävissä hotelli- ja ravintola-alalla.

Syventäviä opintoja tukevassa harjoittelussa opiskelijalla on valmiuksia toimia alan perus-, esimies-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.

Opintojen rakenne
Perusopinnot 10 op
Ammattiopinnot 140 op
Harjoittelu 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 210 op

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2010-2011 2011-2012 2012-2013 2013-2014 Syksy 2010 Kevät 2011 Syksy 2011 Kevät 2012 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 1. / 2010 2. / 2010 3. / 2011 4. / 2011 1. / 2011 2. / 2011 3. / 2012 4. / 2012 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014
P10HOTRA-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
Y029-5 Viestintätaidot 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
P10HOTRA-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

5
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P10HOTRA-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

149
P130-9 Yrittäjyys ja yhteiskunta 8 8 4 4 2 2 2 2
P141-5 Toimintaympäristön hallinta 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
P210-5 Lähiesimiestoiminta 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
P211-5 Logistiikka 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
P212-5 Majoitustoiminta ja markkinoinnin kilpailukeinot 7 7 3.5 3.5 1.8 1.8 1.8 1.8
P213-5 Ravintolatoiminta 18 18 9 9 4.5 4.5 4.5 4.5
P214-5 Palvelun hallinta 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
P380-5 Klassisesta trendeihin 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
P381-5 Yrityksen perustaminen/kehittäminen 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
P382-5 Teematapahtuma 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
P383-5 Yöpymisestä elämyksiin 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
P384-5 Tutkimusosaaminen 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P385-5 Syventävä ammattialan ruotsi 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
P386-5 Syventävä ammattialan englanti 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P590-5 Projektiopinnot/Kansainvälisyys 0
P387-5 Yritystoiminnan kehittäminen ja hallinta 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
P590-8 Kansainväliset tapa- ja työkulttuurit 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P10HOTRA-1003
Palvelun perusteet

(Valitaan kaikki )

32
P131-5 Tutkimusosaamisen perusteet 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
P132-9 Matkailu- ja majoituspalvelu 4 4 2 2 1 1 1 1
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3
P134-9 Tarjoilun perusteet 4 4 2 2 1 1 1 1
P135-5 Hygieniaosaaminen 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3
P136-5 Ruoanvalmistuksen perusteet 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
P137-5 Ammattialan ruotsi 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P138-5 Ammattialan englanti 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P139-5 Palvelujen markkinointi 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
P140-5 Ammattityö 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
P10HOTRA-1004
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

22
V117-8 Venäjä alkeet 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
P358-8E Hospitality Business Game 3
V672-9 International Cuisine 5
V690-9 Arvonlisäverotuksen perusteet 3
V670A-6 Natural and Experiential Tourism 3
V687-9 Belgium Culture and Gastronomy 3
P10HOTRA-1005
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
PHARJ1 Perusopintoja tukeva harjoittelu 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
PHARJ2 Syventäviä opintoja tukeva harjoittelu 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
P10HOTRA-1006
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
P910-OK Opinnäytetyö 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
Yhteensä 210 63 65 66 15 31.5 31.5 32.5 32.5 33 33 7.5 7.5 16.2 16.2 16.2 16.2 16.5 16.5 16.5 16.5 16.7 16.7 16.7 16.7 3.75 3.75 3.75 3.75

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
P10HOTRA-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
Y029-5 Viestintätaidot 5
P10HOTRA-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

5
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3
P10HOTRA-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

149
P130-9 Yrittäjyys ja yhteiskunta 8
P141-5 Toimintaympäristön hallinta 10
P210-5 Lähiesimiestoiminta 5
P211-5 Logistiikka 5
P212-5 Majoitustoiminta ja markkinoinnin kilpailukeinot 7
P213-5 Ravintolatoiminta 18
P214-5 Palvelun hallinta 10
P380-5 Klassisesta trendeihin 6
P381-5 Yrityksen perustaminen/kehittäminen 10
P382-5 Teematapahtuma 10
P383-5 Yöpymisestä elämyksiin 6
P384-5 Tutkimusosaaminen 3
P385-5 Syventävä ammattialan ruotsi 3
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
P386-5 Syventävä ammattialan englanti 3
P590-5 Projektiopinnot/Kansainvälisyys 0
P387-5 Yritystoiminnan kehittäminen ja hallinta 10
P590-8 Kansainväliset tapa- ja työkulttuurit 3
P10HOTRA-1003
Palvelun perusteet

(Valitaan kaikki )

32
P131-5 Tutkimusosaamisen perusteet 2
P132-9 Matkailu- ja majoituspalvelu 4
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1
P134-9 Tarjoilun perusteet 4
P135-5 Hygieniaosaaminen 1
P136-5 Ruoanvalmistuksen perusteet 6
P137-5 Ammattialan ruotsi 3
P138-5 Ammattialan englanti 3
P139-5 Palvelujen markkinointi 3
P140-5 Ammattityö 5
P10HOTRA-1004
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

22
V117-8 Venäjä alkeet 5
P358-8E Hospitality Business Game 3
V672-9 International Cuisine 5
V690-9 Arvonlisäverotuksen perusteet 3
V670A-6 Natural and Experiential Tourism 3
V687-9 Belgium Culture and Gastronomy 3
P10HOTRA-1005
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
PHARJ1 Perusopintoja tukeva harjoittelu 15
PHARJ2 Syventäviä opintoja tukeva harjoittelu 15
P10HOTRA-1006
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
P910-OK Opinnäytetyö 15
Siirry alkuun