Skip to main content

Entrepreneurship and SocietyLaajuus (8 cr)

Course unit code: P130-9

General information


Credits
8 cr

Objectives

Opiskelija tutustuu alan toimintaympäristön kehitykseen ja yritystoimintaa sääteleviin tekijöihin. Hän tuntee alaa säätelevän keskeisen lainsäädännön ja osaa tärkeimmät työsuhdetta koskevat säädökset. Hän ymmärtää liikeidean ja asiakaslähtöisyyden merkityksen ja yrityksen kannattavuuteen vaikuttavat tekijät. Hän ei pelästy nähdessään yrityksen tuloslaskelman ja taseen ja osaa tulkita niitä kannattavuuden, maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden osalta.

Content

Type of course
Compulsory

Level of course
Professional studies

Objective of course
Students become familiar with the operational environment of hotel and restaurant management and factors regulating business operation. They know the essential legislation on the field and the most important regulations concerning employment. They understand the meaning of business ideas and customer orientation as well as the factors affecting business profitability. They are not afraid of profit and loss statements or balance sheets and can interpret them from the viewpoints of profitability, liquidity and solvency.

Course contents
" history of hotel and restaurant management
" service as profession
" entrepreneurship
" business idea thinking
" national economy
" profitability
" legislation

Teaching methods
" lectures
" exercises
" excursions
" literature
" reports

Assessment methods
Learning tasks, examination

Prerequisites
No prerequisites

Required/Recommended reading
-

Name of lecturers
Mr Pekka Kivipuro

Year of study
First year

Semester
Periods 1-3

Language of instruction
Finnish/English

Go back to top of page