ToimintaympäristöLaajuus (6 op)
Opintojakson tunnus: T060B-10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoitteet
Opiskelija tutustuu oman koulutusalansa toimintaympäristöihin. Hän tietää ruoka- ja siivouspalvelualan mahdollisuudet ja toimintakentän kansainvälistyvällä matkailu- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tietää ruokapalvelujärjestelmät ja siivouspalvelun toimintaympäristön. Hän osaa käyttää oman toimintaympäristönsä peruslaitteita ja - koneita.
Opintojakson sisältö
- sisäinen toimintaympäristö (ruokapalvelujärjestelmät, siivouspalvelun toimintaympäristö, koneet ja laitteet)
- ulkoinen toimintaympäristö (julkisen ja yksityisen sektorin ruoka- ja siivousalan toimijat, matkailuala)
- toimintaympäristöön liittyvä lainsäädäntö
Opetusmenetelmät
- luennot
- käytännön harjoitukset
- yritysvierailut
- opintomatka
Arviointimenetelmät
- tehtävät
- tentti
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-
Kirjallisuus
- Maunu s., Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä.
- Jokinen P., Laine H. & Lampi P.,2003. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet
- Kujala T. (toim.) 2005. Siivoustyön käsikirja. Suomen Siivousteknisen liiton julkaisuja.
- Muu opintojaksolla annettu materiaali
Opintojaksosta vastaava opettaja
Eija Reunanen
Opetusvuosi / periodi
1.vuosi
Opetuskieli
Suomi