Siirry suoraan sisältöön

ToimintaympäristöLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: T060B-10

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Sisältö

Opintojakson tyyppi
Pakollinen

Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot

Opintojakson tavoitteet
Opiskelija tutustuu oman koulutusalansa toimintaympäristöihin. Hän tietää ruoka- ja siivouspalvelualan mahdollisuudet ja toimintakentän kansainvälistyvällä matkailu- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tietää ruokapalvelujärjestelmät ja siivouspalvelun toimintaympäristön. Hän osaa käyttää oman toimintaympäristönsä peruslaitteita ja - koneita.

Opintojakson sisältö
- sisäinen toimintaympäristö (ruokapalvelujärjestelmät, siivouspalvelun toimintaympäristö, koneet ja laitteet)
- ulkoinen toimintaympäristö (julkisen ja yksityisen sektorin ruoka- ja siivousalan toimijat, matkailuala)
- toimintaympäristöön liittyvä lainsäädäntö

Opetusmenetelmät
- luennot
- käytännön harjoitukset
- yritysvierailut
- opintomatka

Arviointimenetelmät
- tehtävät
- tentti

Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-

Kirjallisuus
- Maunu s., Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä.
- Jokinen P., Laine H. & Lampi P.,2003. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet
- Kujala T. (toim.) 2005. Siivoustyön käsikirja. Suomen Siivousteknisen liiton julkaisuja.
- Muu opintojaksolla annettu materiaali

Opintojaksosta vastaava opettaja
Eija Reunanen

Opetusvuosi / periodi
1.vuosi
Opetuskieli
Suomi

Siirry alkuun